Mert miért ne tanuljon az ember élete végéig?

Interjú Müller Péter Sziámival

 

A Tatabányai Tavaszi Fesztivál záróprogramja a József Attila XII. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó verseny – háromnapos – döntője volt.

A zsűri tagja volt Müller Péter Sziámi költő, énekes, akivel készítettünk egy rövid interjút:

 

Agora: Milyen benyomásai vannak a versenyről, a versenyzőkről és a helyszínről?

 

Müller Péter Sziámi: Nem először járok itt, s korábban is elmondtam, hogy úgy gondolom, ha minden városban lenne ilyen intézmény, akkor lenne kultúra Magyarországon, röviden így foglaltam össze. Fantasztikusan jó hely, ahol minden rendben van, az arcoktól kezdve a szellemen át a büféig. Minden sokkal jobb színvonalú, mint amit általában Magyarországon tapasztal az ember. S ezt még a külfölddel is össze merem vetni, nagyon sokfelé jártam – pl. annak idején mi nyitottuk a Spions zenekarral a Pompiduo Centert – tehát van összehasonlítási alapom. Ez bárhol a világon egy jó hely.

Tovább ›

Újabb öt évre nevezték ki Sámuel Botondot az Agora élére

Az Agora Sport és Szabadidő Közhasznú Nonprofit Kft. élén Sámuel Botond ügyvezető újabb öt évre kapott megbízást. Ennek apropóján a közösségi televízióban Varga Gábor készített vele hosszabb interjút.

Tovább ›

Interjú Bogányi Gergellyel

A Tatabányai Tavaszi Fesztivál nyitórendezvényén - 2017. március 17-én - Bogányi Gergely zongoraművész ad koncertet.

Ebből az alkalomból készítettünk vele egy rövid interjút:

 

Bogányi GergelyAgora: Mondhatjuk, hogy Ön a zongora Stradivari-ja?

B. G.: Semmiképpen sem. Az új zongora kifejlesztése a kezdetektől csapatmunka volt és most is az. Én egy sakkfigura vagyok a táblán, talán a ló mert sokszor lóvá tesznek.

 

Agora: Olvastuk, hogy nemrégiben Dubai-ban lépett fel. Tatabánya milyen helyszínek közé ékelődik be?

B. G.: Igen, idén már kétszer játszottam a Közel-Keleten, viszonylag sokat szoktam arra menni. Nagyon szeretem és nincs is túlságosan messze. Különben pont arra megyek ismét Tatabánya után is.

 

Agora: Hány darab Bogányi zongora van a világon és ebből mennyi található Magyarországon?

B. G.: Most indult be maga a gyártás a prototípusok fejlesztése után. Ez egy hosszú folyamat, hatalmas lépés, óriási munka, egyúttal szerencse is, hogy itt Magyarországon megvalósulhatott a legmagasabb minőségű gyártás. Külföldre eddig három hangszer került, de folyamatos az érdeklődés és a rendelések is. Magyarországon éppen most kezdődnek a megrendelt hangszerek leszállításai. A legelső zongoránk a "világ legjobb szállodája" büszke címet nemrég elnyert Ária hotelben van Budapesten, ez egy sorsszerű egymásra találás volt.

 

 

Agora: Alkalmaz-e valamilyen rituálét a fellépései előtt?

B. G.: Igen, igyekszem odaérni a koncertjeimre...

 

Tovább ›

Szabó Balázs Bandája (interjú)

Interjú Szabó Balázzsal, 2016. július 15.

Tovább ›

Kiss Ádám A Nagyvilágban (interjú)

Interjú Kiss Ádámmal, 2016. július 13.

Tovább ›

1 2 3