Quo Vadis, Iuvenis? Nemzetközi ifjúsági konferencia Tatabányán

2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
(A Vértes Agorája)

2017. április 20.

Konferencia

2017. április 20. (csütörtök), 1000

 

Quo Vadis, Iuvenis? Merre tartotok, fiatalok?

Nemzetközi ifjúsági konferencia Tatabányán

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Részletek és regisztráció: www.qvi.hu

 

 

A Quo Vadis, Iuvenis? (Merre tartotok, fiatalok?) a Z generáció tagjai által szervezett programsorozat, amely arra a kérdésre keres választ, hogy merre tartanak a ma pályájukat kereső fiatalok, milyen pályákat választanak, milyen a jövőképük, miként viszonyulnak az őket körülvevő világ eseményeihez, jelenségeihez.

A Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló szervezői csapat 2016 ősze óta három vitafórumot valósított meg, ahol az integráció, az elvándorlás és a szakmák megítélése volt terítéken.

A projektcsoport a fórumokon szerzett tapasztalatokra építve rendezi meg 2017. április 20-án a Quo Vadis, Iuvenis? Nemzetközi Ifjúsági Konferenciát, ahol a más kultúrkörből (esetenként más földrészről) érkezett fiatalokkal közösen keresik a megoldást az őket érzékenyen érintő problémákra, amelyeket a fenti három téma rejt.

Egy Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló csapat szervezte ezeket a fórumokat, amelyeken három témát jártak körbe: az integrációt, az elvándorlást és a szakmák megítélését.

A csapat tagjainak szívügye a kortársak támogatása, és az egymás tiszteletén alapuló, őszinte párbeszéd.

Erre és a fórumokon szerzett tapasztalatokra építve szervezik meg a nemzetközi konferenciát. A más kultúrkörből (esetenként más földrészről) érkezett fiatalokkal közösen keresik a megoldást az őket érzékenyen érintő problémákra, amelyeket a fenti három téma rejt.

A Komárom-Esztergom megyei középiskolásokból álló szervezői csapat szívügye a kortársak támogatása, és az egymás tiszteletén alapuló, őszinte párbeszéd.

A rendezvény helyszíne /2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1./